Vantaan Energia

Uusiolassa toimivat maamme kunnianhimoisimmat kiertotalouden yritykset: Vantaan Energia, Remeo ja Rudus

Vantaan energia on kiertotalouden ja energia-alan edelläkävijä

Vantaan Energia antaa Uusiolassa kotitalouksien kierrätykseen kelpaamattomalle sekajätteelle uuden elämän sähkönä ja lämpönä. Kesällä 2022 toiminta laajeni teollisuuden ja kaupan alan kierrätykseen kelpaamattomien jätteiden energiahyötykäyttöön, kun jätevoimalan laajennus valmistui alueelle.

Jätevoimalan laajennus hyödyntää energiantuotannon raaka-aineena kotimaista, kierrätykseen kelpaamatonta kaupan ja teollisuuden energiajätettä, mikä vähentää fossiilisten polttoaineiden tuontitarvetta Suomeen. Jätevoimalan laajennus mahdollistaa kivihiilestä luopumisen energiantuotannossa. Päästöt vähenevät, kun kivihiili korvataan kestävämmillä energianlähteillä.

Vantaan Energian tavoitteena on luopua fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa vuoteen 2026 mennessä ja edetä kohti hiilinegatiivisuutta vuoteen 2030 mennessä.

Fossiilisista polttoaineista luopumisella on ympäristövaikutusten lisäksi vaikutus myös lämmön hintavakauteen; jätteiden energiahyötykäyttö, monipuolinen uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen sekä irtaantuminen fossiilisten polttoaineiden ja päästöoikeuksien hintojen muutoksista mahdollistavat Vantaan Energian asiakkaille vakaan lämmön hinnan myös tulevaisuudessa.

Uusiolasta hyötyvät siis ympäristön lisäksi suoraan vantaalaiset asiakkaat

Lue lisää Vantaan Energiasta: vantaanenergia.fi

Scroll to Top