Remeo

Remeo ratkaisee ilmastonmuutosta pitämällä materiaalit kierossa. Remeo mahdollistaa materiaalin kierrätyksen yhteiskunnan kaikilta osa-alueilta keräten jätteitä kaikilta yhteiskunnan sektoreilta ja tuoden ne takaisin käyttöön laadukkaina uusiomateriaaleina.

Remeo takaa asiakkailleen korkeimman mahdollisen kierrätysasteen sekä entisestään pienentyvän hiilijalanjäljen. Kunnianhimoisena kierrätysalan kehittäjänä Remeo hyödyntää materiaalien lajittelussa moderneinta älyteknologiaa ja siten takaa alan tehokkaimman materiaalikerron. Täysin uusien raaka-aineiden tuottamisen sekä vanhojen materiaalien jätteenä polttamisen sijaan Remeo pitää materiaalit kierrossa mahdollisimman pitkään. Sillä mitä enemmän uusioraaka-aineita tuotetaan, sitä enemmän luonnonvaroja säästyy.

Tämä inspiroi remeolaisia toimimaan joka päivä. Remeon työn tavoitteena on yhteiskunta, jossa täydellinen materiaalikierto on totta.

Remeo jatkojalostaa jätettä uusiomateriaaliksi

Remeon Uusiolassa sijaitsevassa materiaalin käsittelylaitoksessa käsitellään rakennusjätettä sekä kaupan ja teollisuuden tuottamaa energiajaetta, joita ei aiemmin ole tässä mittakaavassa pystytty Suomessa jatkojalostamaan.

Uusiolassa tuotettavien materiaalien laatu sopii teollisuuden tarpeisiin. Ennen Suomen rajojen ulkopuolelle kuljetetut materiaalit saadaan nyt siis kotimaan sisällä takaisin kiertoon ja materiaalihyötykäyttöön. Se tarkoittaa, että jätteiden jatkojalostamisella uusiomateriaaliksi voidaan nostaa kierrätysastetta ja tehdä konkreettisia tekoja ilmastokriisin eteen. Remeo onkin tunnettu siitä, että yritys hallitsee jätehuollon koko arvoketjun aina logistiikasta jalostukseen ja että sen toiminta on hiilinegatiivista. Uusiolasta hyötyvät siis ympäristön lisäksi myös yritykset.

Remeo rakensi 2020–2021 Vantaalle Euroopan edistyksellisemmän materiaalinkierrätyslaitoksen, joka edistää merkittävästi kiertotalouden toteutumista Suomessa. Uusimman teknologian myötä laitoksella tuotetaan erittäin puhtaita ja arvokkaita, uudelleen käytettäviä materiaaleja, joilla korvataan neitseellisiä raaka-aineita.

Tällä hetkellä ympäristöluvan mukainen sallittu käsittelykapasiteetti on 120 000 tonnia rakennusjätettä, 60 000 tonnia kaupan ja teollisuuden tuottamaa energiajaetta sekä 50 000 tonnia puuta vuodessa.

Uusiolasta hyötyvät siis ympäristön lisäksi suoraan Remeon asiakkaat ja kumppanit.

Lue lisää Remeosta: remeo.fi

Scroll to Top